Dávid Roland énekes Az énekes hivatalos honlapja
Főoldal | Biográfia | Guinness Rekord | Cd Letöltés | Zene | Videó | Fotó | Press | Kontakt | Blog | Archív | Sitemap
DÁVID ROLAND ÉNEKES Hivatalos Honlapja

KÉRÉSRE: Godspell musical, Vörösmarty Színház - Dávid Roland Jézus szerepében
Rotary International - Rot-Art Díj: Legjobb énekes
2005. November 18-án a Rotary International 100. évfordulója alkalmából rendezett Gálán a Nyugat-Dunántúli District a 2004-ben alapított ROT-ART díjjal jutalmazta Dávid Roland előadóművészt, mint legjobb énekest, zene kategóriában. >>
Dávid Roland - III. Országos Énekverseny III. Országos Énekverseny "Musical" kategóriájában 2001-ben Dávid Roland énekes első helyezést ért el. >>
  Dávid Roland énekes főszerepben a székesfehérvári Vörösmarty Színhában>>
Megasztár 1. -az 50 legjobb énekes között
 

Stagg Universe of Music

Dávid Roland új honlapja

Dávid Roland új honlapja

Már elérhető!

„Dávid Roland új, interakítv honlapja áprilistól elérhető online!

Október 23. - Megemlékezés Zircen

Október 23-i ünnepi műsor

A forradalom mércéje ma is kötelez

A közönséget Kropf Miklós, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának vezetője köszöntötte, az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékező városi ünnepségen. A közönség a koszorúzást követően „Emlékezet-sétával” átvonult a Városházára, ahol Dávid Roland énekes, Lang Rudolf színművész és David Moretti zenés-irodalmi összeállítását hallgathattuk meg. A három előadó műsora méltó zárása volt az ünnepségnek. (Kelemen Gábor)

Dávid Roland a Betyárnapokon

Bakonyi Betyárnapok Zircen

XVII. alkalommal került megrendezésre a Bakonyi Betyárnapok, országos betyártalálkozó 2015. augusztus 14-én és 15-én. Ismét kitárta kapuit a Mesterségek és a Bakonyi Ízek Utcája, lovasok, betyárok, csárdabeli szépasszonyok, zene, énekszó, ostorok csattogása és jókedv töltötte meg újra a Bakony szívét. Dávid Roland énekes szombaton csapott a húrok közé, akusztikus gitárján lágy dallamokon repítette magával közönségét. Ezen nevezetes találkozó alkalmából a bakonyi betyár társadalom úgy döntött, hogy a betyárpróba sikeres teljesítéséért Dávid Roland viselheti a Bakonyi Betyár címet

Bakonyi Betyárnapok

Duett Kovács Katival

Kovács Kati és Dávid Roland duett

Egész napos mulatság volt Herenden

A helyi önkormányzat szervezésében, hagyományteremtő céllal rendezték a hétvégén az első Herendi Kézműves Fesztivált. Dávid Roland nem csak az esemény egyik szervezőjeként és házigazdájaként volt jelen, hanem több ízben is színpadra állt. Először a helyi Szent Euszták Kórussal szerepelt, majd az est sztárvendégével, Kovács Katival is duettet énekelt. A rendezvény estéjén pedig zenekarával, az Orlando’s Magic Banddal szórakoztatta a közönséget.

Rodeó Dávid Rolanddal

A költészet napjához kapcsolódva ad koncertet Dávid Roland

A megyeszerte ismert énekes-gitáros egyszemélyes koncertjeivel kis túlzással szinte már az egész megyét bejárta. Ezúttal ismét hazai pályán, a herendi Rodeo Pubban koncertezik, 2015. április 11-én 21.30-tól csap a húrok közé. Akusztikus gitárral kísért műsorában ez alkalommal a közönség a szokásos repetoár mellett megzenésített verseket is hallhat majd a Költészet Napja alkalmából. Közreműködik Lang Rudolf színművész.

Orlando’s Magic Band

2014. Június 17. Csopakra Hangolva

Csopakra Hangolva Dávid Roland zsűritag

Dávid Roland zsűrizett

Az ország minden tájáról, még határainkon túlról is jelentkeztek zenekarok a csopaki önkormányzat által első alkalommal meghirdetett Csopakra Hangolva versengésre. Közel 30 banda adta be a jelentkezését, az előzsűrizést követően tizenöten kaptak lehetőséget arra, hogy a kétnapos döntőben egy-egy mini koncertet adva győzzék meg, a Vikidál Gyula Liszt Ferenc-díjas énekes vezette zsűrit, köztük az ötletgazda és zsűritag, Dávid Rolandot. >>)

A Rock Ranch két évtizede

Orlando's Magic Band koncert Bándon

Kétnapos ingyenes koncertmaratonnal ünnepelte megnyitásának huszadik évfordulóját a Rock Ranch. A kultikus bándi rockklubban lépett fel az esemény apropóján többek között a Dávid Roland nevével fémjelzett orlando's Magic Band zenekar is. Az ünnepi hangulatot fokozta, hogy a koncertek közötti átszerelési időben a közönség színpadi beszélgetéseket hallgathatott, a fellépő művészekkel, az elmúlt 20 év során összegyűjtött személyes emlékeiből.

Orlando's Magic Band

2013. augusztus 17. Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál

Dávid Roland Koncert Alsóörsön

Dávid Roland koncertje Alsóörsön

A veszprémi Dávid Roland 20 éve van a pályán, de akusztikus gitárosként még csak pár éve lép fel. A kiváló hangja, és hozzá a gitárkísérete tökéletesen helyettesít egy komplett zenekart. A külföldi számoknál (Led Zeppelin, Queen, Depp Purple) az LGT: Rigasd el magad!, vagy a Fonográf: Az első villamos c. dalai még nagyobb tetszést arattak. A befejezésként előadott Felkelő nap háza szép búcsú volt a nagyszámú és hálás közönségtől. (Forrás: Batár Zsolt Botond>>)

2013. nyara - Öböl Tv felvételei

Dávid Roland nyilatkozik az Öböl Televíziónak

Csopaki Fröccs fesztivál>>

Készülnek a Csopak Napokra>>

Dávid Roland az Öböl Televízióban

2013. május 14.- Sajtótájékoztató Csopakon

Dávid Roland a csopaki programok házigazdája és szervezője

Dávid Roland a csopaki nyári programok házigadája

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Dávid Roland lesz a házigazdája a 2013-as év csopaki hagyományos nyári rendezvényeknek, mint a Csopaki Fröccsöntő, Csopakaban és Csopak Napok, valamint idén először kerül megrendezésre a Pünkösdi Borpiknik a Csopaki Strandon.

Veszprém Megyei Napló cikke a sajtótájékoztatóról >>
Balaton.vehir.hu>>
Öböl Televízió felvétele>>

2013. április 12.- Verskoncert a Balatonnál

A visszatérő trubadúr - Dávid Roland Költészet napi verses utazása

Pénteken este hatalmas sikert aratott Dávid Roland musical énekes verskoncertje Alsóörsön. Az est során hallhattuk Bereményi Géza-Cseh Tamás klasszikusait: Budapest és Munkásszálló című versdalokat, de nem hiányozhatott Bródi János Sárga rózsa és az Első villamos sem, amit a Fonográf együttes vitt sikerre a hetvenes évek közepén. A repertoárból nem hiányozhatott az István király rockopere egyik legnépszeűbb dala az Oly távol vagy tőlem vagy a hetvenes évek egyik nagy slágere, József Attila: Kertész leszek című dala, amelyet Koncz Zsuzsa hangja tett hallhatatlanná. Egy akusztikus gitár, Dávid Roland sajátos, egyéni hangja és a műértő közönség együtt énekelte az ismert dallamokat, a publikum az előadást hatalmas vastapssal jutalmazta. Alsóörs mindenképpen méltón emlékezett meg a halhatatlan költőről József Attiláról úgy, hogy a kortárs költők, szövegírók munkáját is méltó módon méltatták a Balaton-parti teleülésen. (balaton.vehir.hu)

Dávid Roland ismét Alsóörsön

2013. április 10.- Újságcikk a Naplóban

20 éva a pályán

Húsz éve a színpadon - Dávid Roland pályafutásáról

Nem túlzás állítani, hogy Dávid Roland énekes eddigi pályafutásának rock klasszikusokat és musical részleteket felvonultató összegzése volt az a koncert, amelyet a közelmúltban adott a veszprémi Pannon Egyetemen.

Szabó Péter Dániel újságíró cikke a Veszprém Megyei Naplóban >>

2013. március 19.- Koncert a Pannon Egyetemen

20 év ROLL'And Rock

Március 19.-én, kedden este jubileumi koncerttel lepte meg közönségét Dávid Roland az E kamarában. >>

Az Egyetem Tv híradása>>

 

Dávid Roland Koncert az E-kamarában

2012. szeptember 19..- Dávid Roland a MÉZ Rádióban

Dávid Roland  a MÉZ Rádióban

 

Dávid Roland a MÉZ Rádió Helyijárat című műsorában lesz hallható szeptember 19-én, 20 órai kezdettel!

2012. április 20.- Dávid Roland Koncert

Dávid Roland Koncert

2012. április 20-án 20 órakor kerül megrendezésre Dávid Roland legújabb nagykoncertje a Veszprémi Városi Művelődési Központ (volt Dimitrov). A koncert egyben "Búcsúkoncert", mellyel Dávid Roland búcsúzik ettől a koncert helyszíntől, melyhez több, mint egy évtizedes kapcsolat fűzi, és ahol elindult az "Úton" című önálló koncertsorozata is, 5 évvel ezelőtt. Közreműködik: Kövi Arthur Bálint, és más meglepetészművészek/zenészek.

Jegyek elővételben1000 Ft-os áron válthatók minden nap 14 és 18 óra között, valamint a koncert előtt 1200 Ft-os áron a VMK Jegypénztárában.

Dávid Roland  Koncert

2012. április 11.- Költészet napi versbusz Veszprémben

József Attila-verseket szavaltak, Cseh Tamás-dalokat énekeltek szerdán a helyi járaton: hatodik alkalommal indult el a Versbusz.

A Veszprém Városi Művelődési Központ minden évben újít: idén ingyenes körutazáson vehettek részt a versbarátok. Mint az elmúlt években, helyi járaton szavaltak színészek, énekesek, szerdán a Haszkovó úti fordulóból indult költészet napi körjáraton. Dávid Roland Cseh Tamás dalokat énekelt... tovább>>

2012. március 24.- I. Amádi Kocsmaest

Dávid Roland Balatonalmádiban koncertezett

Sikeres volt az I. Kocsmaest, amelyet a Pannónia Kulturális Központban tartottak szombaton este.- Dávid Rolandot mindig szívesen látjuk Almádiban, hiszen köztudott a jónevű musical színész énekesről, hogy koncertjein hihetetlen energiát szabadít fel és teljes odaadással énekel és játszik az akusztikus gitáron - nyilatkozta Kiss György, a kulturális központ programszervezője. (balaton.vehir.hu)

Az intézmény előcsarnokában tartott szombat esti "kocsmaest" hasonlított inkább, egy nagyon is színvonalas Pub-béli fellépésre, hiszen az előadott dalok zöme, hangulata, felidézte a '70-es évek hippikorszakát, felcsendültek dalok a The Doors, Queen, Deep Purple, U2 és a Steppenwoolf együttesek legjobb slágereiből, de ugyanakkor Cseh Tamás dalai sem hiányoztak. A hálás közönség minden elhangzott dalt vastapssal jutalmazott.>>

Dávid Roland  Koncert

2011. november 25.- Dávid Roland Koncert

 

Dávid Roland Koncert - Pódiumest Veszprémben

2011. november 25-én 20 órakor kerül megrendezésre Dávid Roland Koncert-Pódiumestje, több éves hagyományt folytatva, a Veszprémi Művelődési Központ Előcsarnokában. Jegyek elővételben válthatók a VMK Jegypénztárában 14 és 18 óra között.

Jegyinfo: http://www.vmkveszprem.hu/program/david-roland-koncert

 

Kaszás Attila-díjátadó Gála- Vörösmarty Színház

Kaszás Attla-díj Gálán Dávid Roland Jézus kettős szerepében

A MOZAIK Színészünnepet és a Kaszás Attila-díjátadó gálát május 8-án rendezték meg a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Mucsi Zoltán, a Bárka Színház művésze kapta az idei Kaszás Attila-díjat.

A Gálaműsorban a nézők részleteket láthattak a Godspell című musicalből, Dávid Rolanddal Jézus szerepében, valamint a szolnoki Szigligeti Színházban a 2010/11-es évadban bemutatásra került Jézus Krisztus Szupersztárból. A szolnoki színház felkérésére a gálaműsorban Jézus szerepét Dávid Roland alakította. A "Gethsemane" című dallal óriási sikert aratott, és mind nézők, mind a színház és művészvilág nagyjai elismerően méltatták produkcióját. A gáláról a Hegyvidék Televízió rövid összefoglalója itt tekinthető meg.

Vendégszereplés - a Ram Colosseumban!

Dávid Roland Godspell

Május 10-11-én a Godspell musical vendégszerepel Budapest első élményszínházában, a RaM Colosseumban!

2011. tavaszán, a főváros szívében nyitja meg kapuit a RaM Colosseum multifunkcionális színház. A fővárosi musical rajongókat szeretettel várja a székesfehérvári Vörösmarty Színház Godspell című musicalének vendégjátéka, főszerepben Dávid Rolanddal, mint Jézus. Jegyvásárlás>>

Versbusz - Veszprém

Idén 5. alkalommal rendezték meg április 11-én, a költészet napján a VERSBUSZ-t.

A Veszprém Városi Művelődési Központ és a Petőfi Színház egyedülálló rendezvénye egyre népszerűbb; vannak, akik azért szállnak buszra, hogy hallgathassák a "verskommandót". Kőrösi Csaba, Hűvösvölgyi Ildikó, Bencze Ilona mellett ebben az évben "buszra szállt" Pitti Katalin,Varga Miklós, Dominek Anna és Dávid Roland is. Részletes beszámoló a naplo-online.hu-n>> Nézze meg a TV2 Tények című műsorának riportját az eseményről! Versbusz Veszprémben - 29:45'>>

Versbusz

Színház és Rock&Roll - Napló

Dávid Roland Gospell

 

Veszprém Megyei Napló - 2011. február 19.

Szabó Péter Dániel cikke Dávid Rolandról

Az utóbbi évek a folyamatos megújulásról szóltak Dávid Roland életében. Az egyedi hanggal megáldott veszprémi énekes önálló, gitáros estjei mellett egyedi hangulatú feldolgozáslemezeket jelentett meg, s nem mellesleg a főszerepek is megtalálták a színház világában.

tovább a naplo-online.hu>>

Madách Színház - Vendégszereplés az Anna Kareninában

Dávid Roland 2011. január 15-én
a Madách Színházban vendégszerepel, az Anna Karenina musicalben, az olasz énekes szerepében!

Madách Színház

Mégsem lesz Júdás - Szolnokon

Dávid Roland, a január próbák megkezdése előtt, a számára nem megfelelő szerződési feltételek miatt, melyet a szolnoki Szigligeti Színház ajánlott számára, nem fogadta el a 2011-es évadban a színházban bemutatásra kerülő Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera Júdás szerepét.

Dávid Roland, mit Jézus- a TV2-ben

Dávid Roland és Tóth Auguszta, a Vörösmarty Színház művészei a Godspell című musicalról beszélgetett Warholik Zoltánnal, a TV2 "Reggeli gondolatok" című műsorában.>>

TV2

Godspell premier - Jézusom, de ismerős!

Godspell - Vörösmarty Színház

Igazi csemege egyenesen a Broadway-ról:
a biblikus történetet feldolgozó musical, a Godspell hatalmas sikert aratott a világ musical-színpadain és nem volt ez másképpen Székesfehérváron sem.

December 17-én mutatták be Schwartz - Tebelak Godspell című musicaljét, Szűcs Gábor rendezésében. Összefogott, látványos, jól megkoreografált előadás született a Vörösmarty Színházban. tovább>>

Fehérvár TV - Godspell a színházban

 

Pénteken mutatják be a Godspellt a Vörösmarty Színházban.

Fehérvárra érkezett a Godspell című előadás. A darab a Broadway-en már hatalmas sikert aratott, most a fehérvári közönség is láthatja. A bibliai történeteket a mai ember problémáiba öltöztették, a színészek pedig emberfelettit teljesítenek: a tánckarral együtt szinte az egész előadás alatt a színpadon vannak.

Nézze meg a Fehérvár TV riportját a próbákról>>

Godspell - Vörösmarty Színház

Fejér Szikrák - Vörösmarty Színház

Dávid Roland

 

A Fejér szikrák - a remény fényei címmel rendeztek gálaestet november 3-án a Vörösmarty Színházban a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Az esten fellépett többek között Dávid Roland is, a székefehérvári Vörösmarty Színház művészeként. Először a Nemzeti Dalt énekelte el, a Tolcsvay Trió kíséretével, majd ismét színpadra lépett, Kövi Arthur Bálint csellóművésszel, végül pedig, mint Jézus szerepelt, a Godspell című musical néhány betétdalában.

Összefogás Estje - Jótékonysági Koncert

Az Ajka, Kolontár és Devecser térségében bekövetkezett súlyos katasztrófa károsultjainak megsegítésére jótékonysági estet tartott a Veszprémi Petőfi Színház 2010. október 25-én.

Az Összefogás Estje című rendezvényen a teátrum tagjai mellett veszprémi és országosan ismert művészek, közéleti emberek szerepeltek többek között: Blaskó Péter, Eperjes Károly, Kubik Anna, Kéri Kitty, Oberfrank Pál, Szalma Tamás és Sasvári Sándor, Miklósa Erika, Ákos, Feke Pál, Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Dávid Roland.>>

Anna Karenina Premier - Petőfi Színház

Dávid Roland - Anna Karenina, olasz énekes

2010. szeptember 24-én mutatták be a veszprémi Petőfi Színházban az Anna Karenina musicalt, Dávid Rolanddal az olasz énekes szerepében.

A júniusi előbemutató után, melyet közel 10 perces álló vastapssal díjazott a közönség, a premier is hatalmas sikert aratott, melyet sok nyílt színi taps és ováció tarkított.

"Halas Adelaida egész tehetségét belevitte a címszereplőnő megformálásába. Nem femme fatale, ez a dimenzió hiányzik személyiségéből, inkább eszes, bátor nő, aki szenvedélyesen szeret. Trokán Anna megkapóan kislányos alakításában látjuk Kittyt, aki némi eltévelyedés után Levin mellett megtalálja a boldogságot. Varga Miklós Levinje hangszínében is illik párjához. A többi szereplő: Módri Györgyi, Dominek Anna, Szűcs Krisztina, Soltis Eleonóra, Máté P. Gábor, Keresztes Gábor, Baranyi Péter, Tóth Loon, Dávid Roland is nívósan alakít." forrás>>

Godspell musical - Székesfehérváron

Dávid Roland, Jézus szerepében

A székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2010/11-es évadban mutatják be Schwartz - Tebelak: GODSPELL című musicaljét, Dávid Rolanddal, mint Jézus, a főszerepben.

Premier: 2010 december 17.

Jézus Krisztus Szupersztár - Szolnokon

Jézus Krisztus Szupersztár Szolnokon

A 2010/11-es évad záródarabja Webber-Rice: Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperája lesz a Szolnoki Szigligeti Színházban.

Többek között Dávid Rolanddal Júdás szerepében, a méltán világhírű, zseniális Andrew Lloyd Webber első világsikerű musicalje Szolnokon! Legendás darab, nagy szerepek, megrendítő élmény, a huszadik század passiója, világszínvonalú rockzenével. tovább>>

Új CD letöltés! - INGYEN

Dávid Roland új, ingyenesen letölthető CD-je már elérhető on-line!

Az előző 2 zenei CD óriási sikere után Dávid Roland énekes, előadóművész új INGYEN LETÖLTHETŐ CD-vel jelentkezett 2009 karácsonyán. Töltse le Dávid Roland új CD-jét ingyen>>

Dávid Roland ingyen letölthető cd

Koncert beszámoló - Cikk a Veszprém Megyei Naplóban

Dávid Roland - Napló - fotó Andrónyi András

Fotó: Andrónyi András

Szabó Péter Dániel (SZPD) újságíró cikket írt Dávid Roland énekes akusztikus koncertjéről a Veszprém Megyei Napló Hétvége rovatában.
Dávid Roland és egy kis elegáns intimitás
forrás: Veszprém Megyei Napló 2009.09.26 szombat.
"Gagyiáradat ide vagy oda, léteznek még érdekes és értékes dolgok a veszprémi éjszakában. Ezt legutóbb csütörtök este Dávid Roland énekes/gitáros bizonyította be, aki bizony elvarázsolta a Sörpincében prezentált akusztikus koncertjére ellátogató maroknyi, míves muzsikára vágyó embert. Nem volt ott semmi sallang, kérem szépen, csak zene. Utóbbit jogosan írhatnám nagybetűvel is, de a fennhéjázás nem illene Roland visszafogott, ámde humoros stílusához..." (tovább>>)

Énekes zenei inspiráció - YES

YES

Dávid Roland énekes zenei inspirációi hétről-hétre. Ezúttal: Yes

Tovább a zenei videóhoz és egyéb információkhoz a Yes zenekarról>>

Valami - Más

Dávid Roland énekes honlapja: 411 oldalnyi érdekesség.. Sikerül mindent megtalálni? Ha igen, írj nekünk! Nagy meglepetésben lesz részed!


koncertkép
30 000 letöltés felett a Since I've Been Loving You a
YouTube-on!

koncertfotó
Dávid Roland Koncert
2010. augusztus 2.

koncertfelvétel
A We Are The Champions
110 000 letöltés felett a
YouTube-on!

 

Musical

Rockmusic

 Dávid Roland énekes személyes insipáció hétről-hétre, dalok melyek hatottak és folyamatosan hatnak az énekes zeneiségére, melyek meghatározták zenei ízlését, és az énekesi pályára ösztönözték.
Ezúttal: Eric Burdon & War

DávidRolandBLOG


Az énekes blogja, melyben beszámol múltról, jelenről, jövőről, személyes élményekről, koncertekről, melyek őt inspirálták; elmesél igaz történeteket a régi zenekarairól, megosztja velünk gondolatait, az énekesi pálya szépségeit és buktatóit. >>

<<vissza a nemzetközi főoldalra

Beállítás kezdőlapként

Index

Dávid Roland énekes insipirációi: Eric Burdon and War
Dávid Roland énekes blogja

 

Hallgasd meg a We Are The Champions című Queen dalt Dávid Roland előadásában, melyet a Megasztár 1. szériájában énekelt
250

Hallgasd meg a We Are The Champions című Queen dalt Dávid Roland előadásában, melyet a Megasztár 1. szériájában énekelt

énekes