Dávid Roland énekes Az énekes hivatalos honlapja
Főoldal | Biográfia | Guinness Rekord | Cd Letöltés | Zene | Videó | Fotó | Press | Kontakt | Blog | Archív | Sitemap
DÁVID ROLAND ÉNEKES Hivatalos Honlapja

KÉRÉSRE: Godspell musical, Vörösmarty Színház - Dávid Roland Jézus szerepében
Rotary International - Rot-Art Díj: Legjobb énekes
2005. November 18-án a Rotary International 100. évfordulója alkalmából rendezett Gálán a Nyugat-Dunántúli District a 2004-ben alapított ROT-ART díjjal jutalmazta Dávid Roland előadóművészt, mint legjobb énekest, zene kategóriában. >>
Dávid Roland - III. Országos Énekverseny III. Országos Énekverseny "Musical" kategóriájában 2001-ben Dávid Roland énekes első helyezést ért el. >>
  Dávid Roland énekes főszerepben a székesfehérvári Vörösmarty Színhában>>
Megasztár 1. -az 50 legjobb énekes között
 

Stagg Universe of Music

Táncos műsorok,
táncoktatás:

Hemo Winner Tánciskola - Veszprém, A hemo Winner Egyesület tánciskolája

Videófelvételek
rendezvényeken:

Videófelvétel rendezvényeken

2013. augusztus 17. Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál

Dávid Roland Koncert Alsóörsön

Dávid Roland koncertje Alsóörsön

A veszprémi Dávid Roland 20 éve van a pályán, de szintetikus gitárosként még csak pár éve lép fel. A kiváló hangja, és hozzá a gitárkísérete tökéletesen helyettesít egy komplett zenekart. A külföldi számoknál (Led Zeppelin, Queen, Depp Purple) az LGT: Rigasd el magad!, vagy a Fonográf: Az első villamos c. dalai még nagyobb tetszést arattak. A befejezésként előadott Felkelő nap háza szép búcsú volt a nagyszámú és hálás közönségtől. (Forrás: Batár Zsolt Botond>>)

2013. nyara - Öböl Tv felvételei

Dávid Roland nyilatkozik az Öböl Televíziónak

Csopaki Fröccs fesztivál>>

Készülnek a Csopak Napokra>>

Dávid Roland az Öböl Televízióban

2013. május 14.- Sajtótájékoztató Csopakon

Dávid Roland a csopaki programok házigazdája és szervezője

Dávid Roland a csopaki nyári programok házigadája

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Dávid Roland lesz a házigazdája a 2013-as év csopaki hagyományos nyári rendezvényeknek, mint a Csopaki Fröccsöntő, Csopakaban és Csopak Napok, valamint idén először kerül megrendezésre a Pünkösdi Borpiknik a Csopaki Strandon.

Veszprém Megyei Napló cikke a sajtótájékoztatóról >>
Balaton.vehir.hu>>
Öböl Televízió felvétele>>

2013. április 12.- Verskoncert a Balatonnál

A visszatérő trubadúr - Dávid Roland Költészet napi verses utazása

Pénteken este hatalmas sikert aratott Dávid Roland musical énekes verskoncertje Alsóörsön. Az est során hallhattuk Bereményi Géza-Cseh Tamás klasszikusait: Budapest és Munkásszálló című versdalokat, de nem hiányozhatott Bródi János Sárga rózsa és az Első villamos sem, amit a Fonográf együttes vitt sikerre a hetvenes évek közepén. A repertoárból nem hiányozhatott az István király rockopere egyik legnépszeűbb dala az Oly távol vagy tőlem vagy a hetvenes évek egyik nagy slágere, József Attila: Kertész leszek című dala, amelyet Koncz Zsuzsa hangja tett hallhatatlanná. Egy akusztikus gitár, Dávid Roland sajátos, egyéni hangja és a műértő közönség együtt énekelte az ismert dallamokat, a publikum az előadást hatalmas vastapssal jutalmazta. Alsóörs mindenképpen méltón emlékezett meg a halhatatlan költőről József Attiláról úgy, hogy a kortárs költők, szövegírók munkáját is méltó módon méltatták a Balaton-parti teleülésen. (balaton.vehir.hu)

Dávid Roland ismét Alsóörsön

2013. április 10.- Újságcikk a Naplóban

20 éva a pályán

Húsz éve a színpadon - Dávid Roland pályafutásáról

Nem túlzás állítani, hogy Dávid Roland énekes eddigi pályafutásának rock klasszikusokat és musical részleteket felvonultató összegzése volt az a koncert, amelyet a közelmúltban adott a veszprémi Pannon Egyetemen.

Szabó Péter Dániel újságíró cikke a Veszprém Megyei Naplóban >>

2013. március 19.- Koncert a Pannon Egyetemen

20 év ROLL'And Rock

Március 19.-én, kedden este jubileumi koncerttel lepte meg közönségét Dávid Roland az E kamarában. >>

Az Egyetem Tv híradása>>

 

Dávid Roland Koncert az E-kamarában

2012. szeptember 19..- Dávid Roland a MÉZ Rádióban

Dávid Roland  a MÉZ Rádióban

 

Dávid Roland a MÉZ Rádió Helyijárat című műsorában lesz hallható szeptember 19-én, 20 órai kezdettel!

2012. április 20.- Dávid Roland Koncert

Dávid Roland Koncert

2012. április 20-án 20 órakor kerül megrendezésre Dávid Roland legújabb nagykoncertje a Veszprémi Városi Művelődési Központ (volt Dimitrov). A koncert egyben "Búcsúkoncert", mellyel Dávid Roland búcsúzik ettől a koncert helyszíntől, melyhez több, mint egy évtizedes kapcsolat fűzi, és ahol elindult az "Úton" című önálló koncertsorozata is, 5 évvel ezelőtt. Közreműködik: Kövi Arthur Bálint, és más meglepetészművészek/zenészek.

Jegyek elővételben1000 Ft-os áron válthatók minden nap 14 és 18 óra között, valamint a koncert előtt 1200 Ft-os áron a VMK Jegypénztárában.

Dávid Roland  Koncert

2012. április 11.- Költészet napi versbusz Veszprémben

József Attila-verseket szavaltak, Cseh Tamás-dalokat énekeltek szerdán a helyi járaton: hatodik alkalommal indult el a Versbusz.

A Veszprém Városi Művelődési Központ minden évben újít: idén ingyenes körutazáson vehettek részt a versbarátok. Mint az elmúlt években, helyi járaton szavaltak színészek, énekesek, szerdán a Haszkovó úti fordulóból indult költészet napi körjáraton. Dávid Roland Cseh Tamás dalokat énekelt... tovább>>

2012. március 24.- I. Amádi Kocsmaest

Dávid Roland Balatonalmádiban koncertezett

Sikeres volt az I. Kocsmaest, amelyet a Pannónia Kulturális Központban tartottak szombaton este.- Dávid Rolandot mindig szívesen látjuk Almádiban, hiszen köztudott a jónevű musical színész énekesről, hogy koncertjein hihetetlen energiát szabadít fel és teljes odaadással énekel és játszik az akusztikus gitáron - nyilatkozta Kiss György, a kulturális központ programszervezője. (balaton.vehir.hu)

Az intézmény előcsarnokában tartott szombat esti "kocsmaest" hasonlított inkább, egy nagyon is színvonalas Pub-béli fellépésre, hiszen az előadott dalok zöme, hangulata, felidézte a '70-es évek hippikorszakát, felcsendültek dalok a The Doors, Queen, Deep Purple, U2 és a Steppenwoolf együttesek legjobb slágereiből, de ugyanakkor Cseh Tamás dalai sem hiányoztak. A hálás közönség minden elhangzott dalt vastapssal jutalmazott.>>

Dávid Roland  Koncert

2011. november 25.- Dávid Roland Koncert

 

Dávid Roland Koncert - Pódiumest Veszprémben

2011. november 25-én 20 órakor kerül megrendezésre Dávid Roland Koncert-Pódiumestje, több éves hagyományt folytatva, a Veszprémi Művelődési Központ Előcsarnokában. Jegyek elővételben válthatók a VMK Jegypénztárában 14 és 18 óra között.

Jegyinfo: http://www.vmkveszprem.hu/program/david-roland-koncert

 

Kaszás Attila-díjátadó Gála- Vörösmarty Színház

Kaszás Attla-díj Gálán Dávid Roland Jézus kettős szerepében

A MOZAIK Színészünnepet és a Kaszás Attila-díjátadó gálát május 8-án rendezték meg a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Mucsi Zoltán, a Bárka Színház művésze kapta az idei Kaszás Attila-díjat.

A Gálaműsorban a nézők részleteket láthattak a Godspell című musicalből, Dávid Rolanddal Jézus szerepében, valamint a szolnoki Szigligeti Színházban a 2010/11-es évadban bemutatásra került Jézus Krisztus Szupersztárból. A szolnoki színház felkérésére a gálaműsorban Jézus szerepét Dávid Roland alakította. A "Gethsemane" című dallal óriási sikert aratott, és mind nézők, mind a színház és művészvilág nagyjai elismerően méltatták produkcióját. A gáláról a Hegyvidék Televízió rövid összefoglalója itt tekinthető meg.

Vendégszereplés - a Ram Colosseumban!

Dávid Roland Godspell

Május 10-11-én a Godspell musical vendégszerepel Budapest első élményszínházában, a RaM Colosseumban!

2011. tavaszán, a főváros szívében nyitja meg kapuit a RaM Colosseum multifunkcionális színház. A fővárosi musical rajongókat szeretettel várja a székesfehérvári Vörösmarty Színház Godspell című musicalének vendégjátéka, főszerepben Dávid Rolanddal, mint Jézus. Jegyvásárlás>>

Versbusz - Veszprém

Idén 5. alkalommal rendezték meg április 11-én, a költészet napján a VERSBUSZ-t.

A Veszprém Városi Művelődési Központ és a Petőfi Színház egyedülálló rendezvénye egyre népszerűbb; vannak, akik azért szállnak buszra, hogy hallgathassák a "verskommandót". Kőrösi Csaba, Hűvösvölgyi Ildikó, Bencze Ilona mellett ebben az évben "buszra szállt" Pitti Katalin,Varga Miklós, Dominek Anna és Dávid Roland is. Részletes beszámoló a naplo-online.hu-n>> Nézze meg a TV2 Tények című műsorának riportját az eseményről! Versbusz Veszprémben - 29:45'>>

Versbusz

Színház és Rock&Roll - Napló

Dávid Roland Gospell

 

Veszprém Megyei Napló - 2011. február 19.

Szabó Péter Dániel cikke Dávid Rolandról

Az utóbbi évek a folyamatos megújulásról szóltak Dávid Roland életében. Az egyedi hanggal megáldott veszprémi énekes önálló, gitáros estjei mellett egyedi hangulatú feldolgozáslemezeket jelentett meg, s nem mellesleg a főszerepek is megtalálták a színház világában.

tovább a naplo-online.hu>>

Madách Színház - Vendégszereplés az Anna Kareninában

Dávid Roland 2011. január 15-én
a Madách Színházban vendégszerepel, az Anna Karenina musicalben, az olasz énekes szerepében!

Madách Színház

Mégsem lesz Júdás - Szolnokon

Dávid Roland, a január próbák megkezdése előtt, a számára nem megfelelő szerződési feltételek miatt, melyet a szolnoki Szigligeti Színház ajánlott számára, nem fogadta el a 2011-es évadban a színházban bemutatásra kerülő Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera Júdás szerepét.

Dávid Roland, mit Jézus- a TV2-ben

Dávid Roland és Tóth Auguszta, a Vörösmarty Színház művészei a Godspell című musicalról beszélgetett Warholik Zoltánnal, a TV2 "Reggeli gondolatok" című műsorában.>>

TV2

Godspell premier - Jézusom, de ismerős!

Godspell - Vörösmarty Színház

Igazi csemege egyenesen a Broadway-ról:
a biblikus történetet feldolgozó musical, a Godspell hatalmas sikert aratott a világ musical-színpadain és nem volt ez másképpen Székesfehérváron sem.

December 17-én mutatták be Schwartz - Tebelak Godspell című musicaljét, Szűcs Gábor rendezésében. Összefogott, látványos, jól megkoreografált előadás született a Vörösmarty Színházban. tovább>>

Fehérvár TV - Godspell a színházban

 

Pénteken mutatják be a Godspellt a Vörösmarty Színházban.

Fehérvárra érkezett a Godspell című előadás. A darab a Broadway-en már hatalmas sikert aratott, most a fehérvári közönség is láthatja. A bibliai történeteket a mai ember problémáiba öltöztették, a színészek pedig emberfelettit teljesítenek: a tánckarral együtt szinte az egész előadás alatt a színpadon vannak.

Nézze meg a Fehérvár TV riportját a próbákról>>

Godspell - Vörösmarty Színház

Fejér Szikrák - Vörösmarty Színház

Dávid Roland

 

A Fejér szikrák - a remény fényei címmel rendeztek gálaestet november 3-án a Vörösmarty Színházban a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Az esten fellépett többek között Dávid Roland is, a székefehérvári Vörösmarty Színház művészeként. Először a Nemzeti Dalt énekelte el, a Tolcsvay Trió kíséretével, majd ismét színpadra lépett, Kövi Arthur Bálint csellóművésszel, végül pedig, mint Jézus szerepelt, a Godspell című musical néhány betétdalában.

Összefogás Estje - Jótékonysági Koncert

Az Ajka, Kolontár és Devecser térségében bekövetkezett súlyos katasztrófa károsultjainak megsegítésére jótékonysági estet tartott a Veszprémi Petőfi Színház 2010. október 25-én.

Az Összefogás Estje című rendezvényen a teátrum tagjai mellett veszprémi és országosan ismert művészek, közéleti emberek szerepeltek többek között: Blaskó Péter, Eperjes Károly, Kubik Anna, Kéri Kitty, Oberfrank Pál, Szalma Tamás és Sasvári Sándor, Miklósa Erika, Ákos, Feke Pál, Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Dávid Roland.>>

Anna Karenina Premier - Petőfi Színház

Dávid Roland - Anna Karenina, olasz énekes

2010. szeptember 24-én mutatták be a veszprémi Petőfi Színházban az Anna Karenina musicalt, Dávid Rolanddal az olasz énekes szerepében.

A júniusi előbemutató után, melyet közel 10 perces álló vastapssal díjazott a közönség, a premier is hatalmas sikert aratott, melyet sok nyílt színi taps és ováció tarkított.

"Halas Adelaida egész tehetségét belevitte a címszereplőnő megformálásába. Nem femme fatale, ez a dimenzió hiányzik személyiségéből, inkább eszes, bátor nő, aki szenvedélyesen szeret. Trokán Anna megkapóan kislányos alakításában látjuk Kittyt, aki némi eltévelyedés után Levin mellett megtalálja a boldogságot. Varga Miklós Levinje hangszínében is illik párjához. A többi szereplő: Módri Györgyi, Dominek Anna, Szűcs Krisztina, Soltis Eleonóra, Máté P. Gábor, Keresztes Gábor, Baranyi Péter, Tóth Loon, Dávid Roland is nívósan alakít." forrás>>

Godspell musical - Székesfehérváron

Dávid Roland, Jézus szerepében

A székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2010/11-es évadban mutatják be Schwartz - Tebelak: GODSPELL című musicaljét, Dávid Rolanddal, mint Jézus, a főszerepben.

Premier: 2010 december 17.

Jézus Krisztus Szupersztár - Szolnokon

Jézus Krisztus Szupersztár Szolnokon

A 2010/11-es évad záródarabja Webber-Rice: Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperája lesz a Szolnoki Szigligeti Színházban.

Többek között Dávid Rolanddal Júdás szerepében, a méltán világhírű, zseniális Andrew Lloyd Webber első világsikerű musicalje Szolnokon! Legendás darab, nagy szerepek, megrendítő élmény, a huszadik század passiója, világszínvonalú rockzenével. tovább>>

Új CD letöltés! - INGYEN

Dávid Roland új, ingyenesen letölthető CD-je már elérhető on-line!

Az előző 2 zenei CD óriási sikere után Dávid Roland énekes, előadóművész új INGYEN LETÖLTHETŐ CD-vel jelentkezett 2009 karácsonyán. Töltse le Dávid Roland új CD-jét ingyen>>

Dávid Roland ingyen letölthető cd

Koncert beszámoló - Cikk a Veszprém Megyei Naplóban

Dávid Roland - Napló - fotó Andrónyi András

Fotó: Andrónyi András

Szabó Péter Dániel (SZPD) újságíró cikket írt Dávid Roland énekes akusztikus koncertjéről a Veszprém Megyei Napló Hétvége rovatában.
Dávid Roland és egy kis elegáns intimitás
forrás: Veszprém Megyei Napló 2009.09.26 szombat.
"Gagyiáradat ide vagy oda, léteznek még érdekes és értékes dolgok a veszprémi éjszakában. Ezt legutóbb csütörtök este Dávid Roland énekes/gitáros bizonyította be, aki bizony elvarázsolta a Sörpincében prezentált akusztikus koncertjére ellátogató maroknyi, míves muzsikára vágyó embert. Nem volt ott semmi sallang, kérem szépen, csak zene. Utóbbit jogosan írhatnám nagybetűvel is, de a fennhéjázás nem illene Roland visszafogott, ámde humoros stílusához..." (tovább>>)

Énekes zenei inspiráció - YES

YES

Dávid Roland énekes zenei inspirációi hétről-hétre. Ezúttal: Yes

Tovább a zenei videóhoz és egyéb információkhoz a Yes zenekarról>>

Valami - Más

Dávid Roland énekes honlapja: 411 oldalnyi érdekesség.. Sikerül mindent megtalálni? Ha igen, írj nekünk! Nagy meglepetésben lesz részed!


koncertkép
30 000 letöltés felett a Since I've Been Loving You a
YouTube-on!

koncertfotó
Dávid Roland Koncert
2010. augusztus 2.

koncertfelvétel
A We Are The Champions
110 000 letöltés felett a
YouTube-on!

 

Musical

Rockmusic

 Dávid Roland énekes személyes insipáció hétről-hétre, dalok melyek hatottak és folyamatosan hatnak az énekes zeneiségére, melyek meghatározták zenei ízlését, és az énekesi pályára ösztönözték.
Ezúttal: Eric Burdon & War

DávidRolandBLOG


Az énekes blogja, melyben beszámol múltról, jelenről, jövőről, személyes élményekről, koncertekről, melyek őt inspirálták; elmesél igaz történeteket a régi zenekarairól, megosztja velünk gondolatait, az énekesi pálya szépségeit és buktatóit. >>

<<vissza a nemzetközi főoldalra

Beállítás kezdőlapként

Index

Dávid Roland énekes insipirációi: Eric Burdon and War
Dávid Roland énekes blogja

 

Hallgasd meg a We Are The Champions című Queen dalt Dávid Roland előadásában, melyet a Megasztár 1. szériájában énekelt
250

Hallgasd meg a We Are The Champions című Queen dalt Dávid Roland előadásában, melyet a Megasztár 1. szériájában énekelt

énekes